MezoPen – Kollagén Indukciós Terápia

A kozmetika készítmények alkalmazásának alapvető dilemmája a hatóanyagok bőrön át történő limitált felszívódó képessége.
Termékek szarurétegen át történő hagyományos felhasználása során többé-kevésbé az elhalt szaruréteget kezeljük, amely már nem képes megújulásra.

Ilyenkor csak a bőr tüneti állapotán, szárazságérzeten, zsírosodáson javíthatunk, de igazi bőrmegújító hatást nem tudjuk elérni, mivel a hatóanyagokat nem vagyunk képesek megfelelő mélységbe juttatni.

Márpedig számos kozmetikai tünet illetve tünet együttes a laza rostos kötőszövetből ered.

Az orvos-kozmetológia területén a tűs mezoterápia igazi nagy áttörést jelentett.
Hatékonyságát mi sem tükrözi jobban, minthogy napjainkra orvosok és kozmetikusok ezrei alkalmazzák az eljárást a világ minden pontján.
Mezoterápiás hatóanyagaink steril és koncentrált mono- vagy koktél-anyagok, melyek képesek a bőr mélyebb rétegeibe közvetlenül a problémáért felelős sejtekhez eljutni és ott terápiás hatásuk kifejteni.

A MezoPen mikrotűs rendszer a dermaroller továbbfejlesztett változata.
Az eszköz segítségével páratlan eredményeket tudunk elérni a hatóanyag felszívódás és a kollagén indukció területén. 

A mikrotűk függőleges csatornákat nyitnak meg, a dermaroller döntött tűivel ellentétben.

Ez tovább csökkenti a hegképződés és illetve a nem hasznos szöveti sérülés kockázatát, ugyanakkor ugyanolyan mértékben segíti a hatóanyagok mélyebbre való bejutását, mint dermarolleres kezeléseknél.

Szervezetünknek van egy csodálatos veleszületett képessége: ha sejtjeink egészségesek mindig képesek a regenerációra bármely szövetről is legyen szó.
Ez az alapja az előzőekben említett kollagén indukciónak.
E természetes gyógyulási folyamat során a kollagén rostok termelődése 300-400%-kal is fokozódhat, ami az apró ráncok és barázdák látványos kisimulását, az apróbb bőrhibák eltűnését és a bőr fiatalosabb, üdébb megjelenését eredményezi.
A tűk által megnyitott mikro csatornákon keresztül hatóanyag bevitel is fokozódik, hiszen a nyitott csatornákon keresztül a hatóanyag akadály nélkül felszívódhat. A csatornák ezt követően a kezelési időn belül saját maguktól záródnak. A bőr tónusosabbá és egyúttal feszesebbé, üdévé, fiatalossá válik, továbbá a megválasztott hatóanyag függvényében számos egyéb fiziológiás folyamat is elindul.
Kezelhető tünetek skálája igen széles:
  • arcfiatalítás,
  • gyulladáscsökkentés,
  • hisztamin felszabadulás csökkentése,
  • cellulit kezelés,
  • alakformálás,
  • kötőszöveti gyengeségek kezelése (petyhüdt bőr, stria),
  • érfalerősítés,
  • hajhullás,
  • pigmentfolt problémák,
  • mélyrétegi hidratálás

Tekintsd meg árainkat!

Jelentkezz be hozzánk!

GDPR

Pesti szalon

+36 30 283 51 11

Budai szalon

+36 70 431 82 10